Tábori tüzér tisztikar a szürke különböző árnyalataiban

2019.09.13. 07:05 :: KajonÁrpád

Képek az asztalfiókból 12.

Mai fotónkon tüzértiszteket láthatunk, valószínűleg egy tábori ágyús üteg tisztikarát 1915 második feléből. A tisztek csuka- és tábori szürke ruhadarabok keverékét viselik. Néhányan már kitüntették magukat…




A képen tüzérek láthatóak, valószínűleg egy tábori ágyús üteg tisztikara lehet. Szervezetileg az üteg a gyalogság századának felelt meg, s űrmérettől függően 2–6 lövegből állt. Középen (természetesen) az ütegparancsnok, egy tüzér százados látható saját tiszti hátaslován. Tőle balra és jobbra állnak a lövegparancsnokok, két főhadnagy és három hadnagy. A bal oldali főhadnagy gallérján a csillag mögött távírász jelvény is látható.

tüzértisztek

Valószínűleg 1915 második felében járhatunk, a tisztek csuka- és tábori szürke ruhadarabok keverékét viselik. Néhányan már kitüntették magukat, minden bizonnyal Katonai Érdemérmek és Katonai Érdemkeresztek szalagsávjainak különböző kombinációit viselik (pontosan nem lehet megmondani, mert ezeket mind a Vitézségi Érem szalagján adományozták). Mindannyian lovaglónadrágot viselnek csizmával, bár mintha a balról második tiszten cipő és lábszárvédő lenne. Egyedül a százados visel tábori szürke sapkát, a többiek a fekete tiszti sapkában feszítenek. Fegyvereik 1904 M. lovastiszti kardok.

Szólj hozzá!

Címkék: fotó fénykép tüzér 1915 fényképelemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr7715050612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A Blogról

Blog a háborúról, ami nagyobb volt minden korábbinál, ezért a kortársak a kitörését követően nem sokkal a Nagy Háború elnevezést adták neki…

Térkép

Történetek a Nagy Háború Blogról
 

Legutóbbi kommentek

Könyvajánló

Hadiszalagon 

Műhely

Tudományos műhely rovat szakmai tanulmányokkal, közleményekkel…

Bilek

Kiadványaink

Gunesch

Ó, ti fiúk

Iskolapadból a pokolba

A pokol tornácán

A pokol tornácán

A pokol tornácán

A pokol tornácán

Magyarok az Isonzónál

Merénylet Szarajevóban

Katonatemetők a Felvidéken

100 évvel később

Szalay-Berzeviczy Attila fotói első világháborús helyszínekről

Dublin

Zene

‪Fuoco e mitragliatrici
 

Olasz front

Olasz front 

Képregénypályázat

Programajánló

 

Ösztöndíj

 

Utazás

 

Kiállítás

süti beállítások módosítása