Nagy háború képregénypályázat

2014.10.22. 14:53 :: Nagy Háború gépház

Nyertes pályaművek

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány és a Magyar Képregény Szövetség 2014. június 23-án képregénypályázatot írt ki az első világháború kitörésének százéves évfordulója alkalmából. A meghosszabbított határidőig, 2014. augusztus 31-ig, összesen 35 db pályamű érkezett szerkesztőségünkhöz, amelyek közül az öt tagú zsűri (Szép Eszter – MKSZ, Vass Róbert – MKSZ, Babos Krisztina – NHKA, Pintér Tamás – NHKA, Pollmann Ferenc – Nagy Háború Blog) szavazás útján választotta ki az első hat helyezettet. Az ünnepélyes díjátadóra 2014. október 15-én, Budapesten, a Szatyor Bárban került sor. Gratulálunk a nyerteseknek!

 

A pályázati kiírás itt olvasható.

Az első hat helyezett:

 1. Kálmán Áron – Matuszka Máté: A vonal / 80 ezer Ft-os fődíj
 2. Malindovszky Ákos: A megbeszélés / 50 ezer Ft
 3. Jámbor Lajos: Doberdói történet / 30 ezer Ft
 4. Bárány Áron – Tebeli Szabolcs: Mától együtt, örökké
 5. Ámon Attila: A merénylet
 6. Pádár Ádám – Szebeni Péter: Páholy

A Nagy Háború Blog szerkesztői a maguk részéről érdemesnek találják közzé tenni a következő alkotásokat is, amire az elkövetkező napokban kerül sor.

Török Péter Lucy című képregénye egy kutya nézőpontjából meséli el a szarajevói merénylet, illetve az azt megelőző évek történetét.

Ludányi Gergely Olivér munkája, A dilemma, avagy egy rossz döntés 1914 nyarán Tisza Istvánnak a merénylettől a hadüzenetig terjedő időszakát jeleníti meg.

A Gombalovas néven futó szerzőpárosnak, Békefi Tamásnak és Békefi Ákosnak Az utolsó évszázad című alkotása konteós megközelítésben magyarázza a világháborút.

A Marton Dániel – Létai Márton szerzőpáros Ferenc Ferdinánd utolsó napja, avagy a Nagy Háború kezdete című munkája science fiction és fantasy elemeket használva meséli el a merényletet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr936808215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A Blogról

Blog a háborúról, ami nagyobb volt minden korábbinál, ezért a kortársak a kitörését követően nem sokkal a Nagy Háború elnevezést adták neki…

Műhely

Tudományos műhely rovat szakmai tanulmányokkal, közleményekkel…

Bilek

Térkép

Történetek a Nagy Háború Blogról
 

Legutóbbi kommentek

 • Kövendy Katalin: Nagyon érdekes, nagyon szép, nagyon megható történet. A képek (is) szívet melengetőek! (2020.08.06. 10:24) Momčilo Gavrić, a szerb gyermekkatona
 • BartókBéla: Mindig azt szoktam mondani a diákoknak, hogy a történelem iránti érdeklődés a család és a szülők ő... (2020.08.05. 13:18) Hogy is kezdődött 10 éve?
 • Hungryhorse: Kiváló blog! Sok erőt, kitartást és jó egészséget kívánok a folytatásához! (2020.08.03. 10:09) Hogy is kezdődött 10 éve?
 • Fosca: Nekem a blog adta az inspirációt arra, hogy a elkezdjem nagyapám hadiútját és olasz hadifogságát k... (2020.08.01. 21:25) Hogy is kezdődött 10 éve?
 • janos900: Nagy Háború blog jelentősége számomra Évtizedek óta játszom hadtörténelmi korszakokat és eseménye... (2020.07.31. 06:29) Hogy is kezdődött 10 éve?
 • Utolsó 20

Kiadványaink

Iskolapadból a pokolba

A pokol tornácán

A pokol tornácán

A pokol tornácán

A pokol tornácán

Magyarok az Isonzónál

Merénylet Szarajevóban

Katonatemetők a Felvidéken

Könyvajánló

Szentgál 

100 évvel később

Szalay-Berzeviczy Attila fotói első világháborús helyszínekről

Dublin

Zene

‪Fuoco e mitragliatrici
 

Olasz front

Olasz front 

Képregénypályázat

Adó 1%

Művészek a háborúban 

Programajánló

Nincs aktuális programajánló.

Utazás

Dér Zoltán visszaemlékezései

Kiállítás

Kiállítások az I. világháborúról