Emlékút az egykori Doberdó-Isonzó frontra

2018.09.09. 12:18 :: Nagy Háború gépház

2018. október 20-23. között miskolci indulással négynapos emlékutat szervez a Kolombusz Tours az egykori I. világháborús Doberdó-Isonzó front helyszíneire. Kedvcsinálóként íme a program:

1. nap Indulás Miskolcról 04:00 órakor az OMV benzinkútról, útközben felszállási lehetőségek. Mariborba utazunk, ahol a városnéző séta során megtekintjük a ferences templomot, a székesegyházat, a hangulatos Fő tér szép épületeit. Az ezt követő szabadidő keretében lehetőség nyílik egy kávé elfogyasztására, vagy ellátogathatnak a több száz éves maribori szőlőtőkéhez, s megízlelhetik a környék híres borait is. Az esti órákban a szállás elfoglalása Szlovéniában, szállodában, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban. 3 éjszakai szállás, innen csillagtúraszerűen végezzük programjainkat.

2. nap Goriziába indulunk. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején Görznek nevezett város a XIX. század végén az arisztokraták által igen felkapott volt, az „osztrák Nizza”-ként is emlegették. Ebben az olasz városban a napjainkban is híres I. világháborús múzeumot fogjuk megtekinteni, amit a középkori városmag egyik épületében alakítottak ki néhány évvel ezelőtt. Ezután irány a Doberdó-fennsík!

Az első világháború alatt San Martino del Carso falucska közvetlenül a doberdói harcok frontvonalában helyezkedett el. A Monte San Michelére, a Doberdó-fennsík legmagasabb pontjára látogatunk el, ahol koszorúzás keretében megemlékezhetünk hősi halottainkról. A Visintiniben található, közelmúltban felújított magyar kápolnát keressük fel. Ezután trieszti városnézés következik. A szabadidőben lehetőség lesz egy hamisítatlan olasz pizza, kávé, illetve fagylalt elfogyasztására is.

3. nap Könnyű sétát teszünk a Kobarid-Kozjak-vízeséshez, ahol látni fogjuk a Napóleon hidat. Következő megállónk Kobarid (Caporetto), az első világháborús harcok egyik legfontosabb helyszíne. A nap utolsó állomása a Sveta Gora. A szlovénok szent hegye, Nova Gorica város és az Isonzó folyó fölött, a Banjšice-fennsík déli vonulatain.

4. nap Megtekintjük a trieszti Miramare kastélyt. Ljubljanában felkeressük Batthyány börtönét, majd szabadidő áll rendelkezésre a város felfedezésére. Hazaérkezés a késő esti órákban.

További részletek, illetve jelentkezés és kapcsolatfelvétel a Kolombusz Tours honlapján.

emlékút 

Szólj hozzá!

Címkék: utazás doberdó–fennsík Isonzó

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr1314230737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A Blogról

Blog a háborúról, ami nagyobb volt minden korábbinál, ezért a kortársak a kitörését követően nem sokkal a Nagy Háború elnevezést adták neki…

Térkép

Történetek a Nagy Háború Blogról
 

Legutóbbi kommentek

Könyvajánló

Hadiszalagon 

Műhely

Tudományos műhely rovat szakmai tanulmányokkal, közleményekkel…

Bilek

Kiadványaink

Gunesch

Ó, ti fiúk

Iskolapadból a pokolba

A pokol tornácán

A pokol tornácán

A pokol tornácán

A pokol tornácán

Magyarok az Isonzónál

Merénylet Szarajevóban

Katonatemetők a Felvidéken

100 évvel később

Szalay-Berzeviczy Attila fotói első világháborús helyszínekről

Dublin

Zene

‪Fuoco e mitragliatrici
 

Olasz front

Olasz front 

Képregénypályázat

Programajánló

 

Ösztöndíj

 

Utazás

 

Kiállítás

süti beállítások módosítása