Őseink nyomában – hadtörténelmi vetélkedő a Nagy Háborúról

2012.02.22. 03:27 :: Nagy Háború szerkesztőség

 

Az első világháborút nagy háborúnak hívták, egészen addig, amíg nem jött egy még nagyobb. Az elnevezés megváltozása ellenére az első világégés a magyarság számára kiemelkedő jelentőségű „Nagy Háború” maradt: végkimenetele sorsdöntően meghatározta egész XX. századi történelmét, s következményei a mai napig hatnak.

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány (NHKA) a világháború kutatásával foglalkozó civilszervezet, amely a hadtörténelmi vonatkozású közlemények mellett a személyes háborús sorsokat, a „magántörténelmet” is bemutató internetes oldalt, a Nagy Háború Blogot is üzemelteti. Az alapítvány kuratóriumának adonyi helytörténész tagja, Rózsafi János ötlete nyomán kereste meg az NHKA a háborúról szóló hadtörténelmi vetélkedő felhívásával az adonyi kistérségi általános iskolákat, amire Adonyból, Iváncsáról, Perkátáról, Pusztaszabolcsról is jelentkeztek csapatok. Az Őseink nyomában címmel megrendezésre kerülő vetélkedőn 10 háromfős lelkes „alakulat” méri össze a tudását. A blogon keresztül folytatott három írásbeli fordulót követő döntőre a legjobb hat csapat részvételével az adonyi Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben kerül sor 2012 májusának végén, a Hősök Napja előtti héten. A hadtörténelmi vetélkedő rendezésében az NHKA mellett az Adonyért Alapítvány és az említett adonyi általános iskola is közreműködik.

Szólj hozzá!

Címkék: vetélkedő

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr694166287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A Blogról

Blog a háborúról, ami nagyobb volt minden korábbinál, ezért a kortársak a kitörését követően nem sokkal a Nagy Háború elnevezést adták neki…

Térkép

Történetek a Nagy Háború Blogról
 

Legutóbbi kommentek

Könyvajánló

Hadiszalagon 

Műhely

Tudományos műhely rovat szakmai tanulmányokkal, közleményekkel…

Bilek

Kiadványaink

Gunesch

Ó, ti fiúk

Iskolapadból a pokolba

A pokol tornácán

A pokol tornácán

A pokol tornácán

A pokol tornácán

Magyarok az Isonzónál

Merénylet Szarajevóban

Katonatemetők a Felvidéken

100 évvel később

Szalay-Berzeviczy Attila fotói első világháborús helyszínekről

Dublin

Zene

‪Fuoco e mitragliatrici
 

Olasz front

Olasz front 

Képregénypályázat

Adó 1%

Programajánló

 

Ösztöndíj

 

Utazás

 

Kiállítás

süti beállítások módosítása