Magyarok az Isonzónál képregénypályázat

2015.10.03. 12:00 :: Nagy Háború szerkesztőség

Nyertes pályaművek

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány és a Magyar Képregény Szövetség ez évben is képregénypályázatot írt ki az első világháború centenáriumának alkalmából. Az idei pályázati kiírás az 1915-ös olasz hadbalépés nyomán létrejött Isonzó front történeteit állította a középpontba. A meghosszabbított határidőig, 2015. szeptember 6-ig, összesen 24 db pályamű érkezett szerkesztőségünkhöz, amelyek közül az öt tagú zsűri (Szép Eszter – MKSZ, Vass Róbert – MKSZ, Babos Krisztina – NHKA, Pintér Tamás – NHKA, Pollmann Ferenc – Nagy Háború Blog) szavazás útján választotta ki az első hat helyezettet. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadóra 2015. október 2-án, Budapesten, a Hadik kávéházban került sor. Gratulálunk a nyerteseknek!

A zsűri döntése alapján a pályázat első hat helyezettje:

 1. Szabó László (Téjlor): Isonzói ajándékok / 80 ezer Ft-os fődíj
 2. Kovács Fülöp: A notesz / 50 ezer Ft (megosztott 2. helyezés)
 3. Pál Szabolcs: Doberdó pokla / 50 ezer Ft (megosztott 2. helyezés)
 4. Kondor Tamás: Harcztéri barátok / 30 ezer Ft
 5. Békefi Tamás: 30 nap
 6. Kiss Norbert: A szerencse szárnyon jár
 7. Békefi Tamás - Békefi Ákos: Hanta

A díjazott képregényeket egyesével, mától egy héten át naponta tesszük közzé itt a Nagy Háború Blogon. Reményeink szerint novemberben a legjobb művek nyomtatásban is megjelennek. A nyertes alkotásokon kívül szerkesztőségünk számos más pályamunkát is érdemesnek talál a közzétételre, így a későbbiekben ezeket is elérhetővé kívánjuk tenni itt a blogon.

Képregénypályázat díjátadó Eredményhirdetés és díjátadó a Hadik kávéházban

Szólj hozzá!

Címkék: képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr197885176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A Blogról

Blog a háborúról, ami nagyobb volt minden korábbinál, ezért a kortársak a kitörését követően nem sokkal a Nagy Háború elnevezést adták neki…

Műhely

Tudományos műhely rovat szakmai tanulmányokkal, közleményekkel…

Bilek

Térkép

Történetek a Nagy Háború Blogról
 

Legutóbbi kommentek

 • Kövendy Katalin: Nagyon érdekes, nagyon szép, nagyon megható történet. A képek (is) szívet melengetőek! (2020.08.06. 10:24) Momčilo Gavrić, a szerb gyermekkatona
 • BartókBéla: Mindig azt szoktam mondani a diákoknak, hogy a történelem iránti érdeklődés a család és a szülők ő... (2020.08.05. 13:18) Hogy is kezdődött 10 éve?
 • Hungryhorse: Kiváló blog! Sok erőt, kitartást és jó egészséget kívánok a folytatásához! (2020.08.03. 10:09) Hogy is kezdődött 10 éve?
 • Fosca: Nekem a blog adta az inspirációt arra, hogy a elkezdjem nagyapám hadiútját és olasz hadifogságát k... (2020.08.01. 21:25) Hogy is kezdődött 10 éve?
 • janos900: Nagy Háború blog jelentősége számomra Évtizedek óta játszom hadtörténelmi korszakokat és eseménye... (2020.07.31. 06:29) Hogy is kezdődött 10 éve?
 • Utolsó 20

Kiadványaink

Iskolapadból a pokolba

A pokol tornácán

A pokol tornácán

A pokol tornácán

A pokol tornácán

Magyarok az Isonzónál

Merénylet Szarajevóban

Katonatemetők a Felvidéken

Könyvajánló

Szentgál 

100 évvel később

Szalay-Berzeviczy Attila fotói első világháborús helyszínekről

Dublin

Zene

‪Fuoco e mitragliatrici
 

Olasz front

Olasz front 

Képregénypályázat

Adó 1%

Művészek a háborúban 

Programajánló

Nincs aktuális programajánló.

Utazás

Dér Zoltán visszaemlékezései

Kiállítás

Kiállítások az I. világháborúról